Lena Kovačević (Jazz, Pop)
- Antiquar
- Администратор форума
Lena Kovačević (Jazz, Pop)
Lena Kovacevic - Dobar dan za pevanje (2009)
(PGP RTS, CD 418235)
01. S' Mediterana (muzika: Lena Kovačević, tekst: Momčilo Bajagić/Lena Kovačević)
02. Sama (muzika: Lena Kovačević, tekst: Momčilo Bajagić)
03. Lep Dan (muzika: Lena Kovačević, tekst: Momčilo Bajagić/Lena Kovačević)
04. Something You Said (muzika i tekst: Lena Kovačević)
05. Shine Your Light (muzika i tekst: Lena Kovačević)
06. Don't Let Me Down (muzika i tekst: Lena Kovačević)
07. Inspiration (muzika i tekst: Lena Kovačević)
08. By Your Side (muzika i tekst: Lena Kovačević)
format: FLAC (193.99 MB)
Muzičari:
Marko Milivojević - bubanj
Lazaro Del Tori Vega - perkusije
Dragiša Uskoković - kontrabas
Branko Trijić - gitara
Aleksandar Grujić - klavir
Dejan Kostić a.k.a. Mozart - harmonika
Dejan Timotijević - violončelo
Marko Marković - truba
Danijel Mirković - tenor truba
Mustafa Salimović - tuba
Nedžat Zumberović - goč
Snimano u Beogradu: 2008-09 godine
Producent: Theodore Yannie
Mastering: Stewart Hawkes, Metropolis Group Studio, London, 2009. godine
BIOGRAFIJA:
Lena Kovačević rođena u Beogradu, 1982, godine,
Završila je klavirski odsek srednje muzičke škole "Stanković" u Beogradu, uporedo nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, mešu kojima je i Exit 2001. godine. 2006. godine diplomira Džez pevanje na Muzičkom Konzervatorijumu u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih profesora. Učestvovala je u seminarima: Bobby McFerrin-a, Richarda Bone, Mark Murphy-a i mnogih drugih. U toku ovog perioda posebnu pažnju posvećuje kompoziciji i pisanju tekstova. 2003. godine peva u filmu "Profesionalac", sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih Džez orkestara, Kraljevskim Holandskim Orkestrom. Imala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji od kojih se izdvaja nastup pred holandskom Kraljicom Beatrix. Sa ovim orkestrom, tokom tromesečne turneje izvodi program srpskih tradicionalnih pesama. nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (Dianne Kroll, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band. Sa poznatim belgijskim producentom Buscemi-em (Blue Note), obradila je našu tradicionalnu pesmu "Gusta mi magla padnala", koja će se naći na njegovom novom albumu, u izdanju muzičke kuće EMI. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije. Izdvajaju se nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj Zadužbini. U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Theodorom Yanniem, na realizaciji ovog albuma, predviđenog za domaće i strano tržište. Album je inspirisan Džez i pop muzikom, kao i neprevaziđenim, dragim, zvukom Balkana.
MUZIKA ZA RADOST PEVANJA
"Muzika ili nosi ili ne nosi emociju. Ako muzika nosi emociju, ona ima put do duše. Ja muziku nisam birala. Profesija pronalazi čoveka, ne čovek profesiju. Važan je taj poziv koji čovek oseti u duši. Zanimaju me dobre stvari, a dobre stvari se vide srcem" - Lena Kovačević
RECENZIJA:
"Takav glas i takvu muziku verovatno nismo zaslužili, ali je red da i nas grešne zadesi nešto nezasluženo. A dobro.
Reč je o Leni Kovačević. Njeno ime se najtačnije piše i izgovara muzikom. Ona je nešto najlepše i najbolje što nam se dogodilo u dugo vremena. Lena na scenu ne iznosi kupljene pesme, biografiju i spoljašnjost, već pokušava da rehabilituje čaroliju umetnosti u modernoj muzici. Ona ne predstavlja svoju ploču, već muziku na rubu zavodljive nostalgije, tradicije i savremenosti, obogaćenu vrlinama koje nadmašuju naš sledbenički mentalitet. Lena je ostvarena u takvim razmerama da je apsolutno superiorna u svojoj misiji. Ova kolekcija je njen dijalog s ovovremenim u muzici, simbioza obojena šarom zavičaja i iskustvom sveta u kojem je školovana. Delo odaje stvaraoca duhovnih dubina i artističkih visina.
Sa Lenom se ne mimoilazi ništa što se dešava u modernoj muzici: ona je učena pretendetkinja na visoke domete, vrstan đak probranih učitelja, škola i ploča. To se da naslutiti iz svake od osam pesama ploče "Dobar dan za pevanje", ali se čitav njen eklektizam može jedino razumeti i meriti uzrastom njene radoznalosti i prirodne pripadnosti.
Ako Lena nije kompozitor i pevač, muzičar po prirodnom kodu, po ljubavi i talentu, onda stvarno ne znam ko jeste.
Ona na našu muzičku scenu, hrabro i drugačije, iznosi muziku koja odražava zrelost u nesrazmeri sa njenim godinama.
Ne pamtim sličan slučaj. Ona je debitant velikog ličnog pečata. Smisao svojstvaenosti, odnegovanog talenta, slobode, ličnog iskaza, mudrosti i poznavanja stvari, sve to čujem dok slušam prvu Leninu ploču.
Veze, uzroci i posledice u sveti izvan čoveka su bogatije i raznovrsnije, no šta slute kalupi naših logika, racionalnih i iracionalnih sistema. Tako bajkovito zvuči i sav taj zvučni melanž Lene Kovačević. Muzika mislene radosti satkana od vinjeta neskrivene melodičnosti." - Petar Peca Popović
Post by zorangrba
При необходимости обновления ссылок на мои релизы, пишите в личку
If you need to update the links to my releases, write me a personal message.
Please wait. All links will be restored.
- Antiquar
- Администратор форума
Lena Kovačević - San (2013)
ЛЕНА КОВАЧЕВИЋ - САН (2013)
(CD Rip, wav, cue, log,no scans)
1. ОСЕЋАМ
2. НИСИ МЕ БИО ВРЕДАН ТИ
3. ТИШИНА
4. ПУСТИЊА
5. СРЦЕ ОД МЕДА
6. ТИ И ЈА
7. МАЈСТОР ЗА ПОЉУПЦЕ
8. САН
9. ЗВИЖДУК У ОСАМ
10. ДА ТИ КАЖЕМ ШТА МИ ЈЕ
БОНУС:
11. САН
година производње: 2013
Извођач: Лена Ковачевић
Издавач: Пгп-Ртс
EDIT:
Извињавам се због непрецизности .CUE датотеке. Проблем је настао зато што имена песама садрже слова за која је потребно датотеку снимити у UTF-8 формату, а грешком је снимљена у ANSI формату па је то резултовало неупотребљивошћу .CUE датотеке. У прилогу се налази коректна датотека.
----------
I apologize for the inaccuracy of .CUE file.
The problem arose because the names of the songs contain the letters for which it is necessary to record the file in UTF-8 format, unfortunately it was recorded in ANSI format, resulting in unusable .CUE file.
I attached the correct .CUE file bellow.
----------
Я прошу прощения за неточность .cue файл.
Проблема возникла из-за названия песен содержат буквы, для которых необходимо записать файл в формате UTF-8, к сожалению, она была записана в формате ANSI, в результате неработоспособности файл образа.
Я прикрепил правильный .CUE файла, приведенную ниже.
Post by mogune
При необходимости обновления ссылок на мои релизы, пишите в личку
-
Lena Kovačević - Dzezeri (2015)
Lena Kovačević - Dzezeri (2015)
01. 220 u voltima - 03:45
02. Život je nekad siv nekad žut - 04:10
03. 442 do Beograda - 03:30
04. Poljubi me - 03:16
05. Sa druge strane jastuka - 03:16
06. Dobro jutro džezeri - 03:29
07. Ti se ljubiš na tako dobar način nemaš poima - 03:17
08. Ja mislim 300 na sat - 03:37
09. Nemoj da budeš nja nja - 03:36