Szczerze, dla mnie wszystko co jest pozbawione jakiegokolwiek logu ze zgrywania (EAC, EZ CD etc.), nie jest ripem płyty a jedynie wersją WEB. W przypadku nowo wydanego materiału, nie ma problemu z określeniem jego prawdziwości. Z kompilacjami jest już trudniej. W powyższej, o ile wersje utworów się zgadzają (przesłuchałem sample załączone w sklepie na Em...) to różnice w głośności, pomiędzy niektórymi utworami, osobiście mi się nie podobają, mogą sugerować różne źródła. Mimo mieszanych odczuć, przy presji wywieranej przez jednego forumowego melomana (
Jan Borysewicz ("Lady Pank", ex - "Budka Suflera") (Rock)
-
Dexter79
Re: Jan Borysewicz ("Lady Pank", ex - "Budka Suflera") (Rock)
-
stefan43
Re: Jan Borysewicz ("Lady Pank", ex - "Budka Suflera") (Rock)
jak widac nie jestem jedynym melomanem na tym forumDexter79 писал(а): 01 ноя 2021, 00:37Szczerze, dla mnie wszystko co jest pozbawione jakiegokolwiek logu ze zgrywania (EAC, EZ CD etc.), nie jest ripem płyty a jedynie wersją WEB. W przypadku nowo wydanego materiału, nie ma problemu z określeniem jego prawdziwości. Z kompilacjami jest już trudniej. W powyższej, o ile wersje utworów się zgadzają (przesłuchałem sample załączone w sklepie na Em...) to różnice w głośności, pomiędzy niektórymi utworami, osobiście mi się nie podobają, mogą sugerować różne źródła. Mimo mieszanych odczuć, przy presji wywieranej przez jednego forumowego melomana (), uznając treść uploadu jako mocno zbliżoną do oryginału, postanowiłem ją tu dodać. W czasach, kiedy większość release - ów, to zwykle na żywca zgrywane (przez muzyczne integry) albumy z serwisów streamingowych (tak jak ma to miejsce z powyższą, nigdy nie wydaną, nawet w formie cyfrowej, EP-ką), nie powinno to stanowić większego przekłamania.
btw. o jakiej presji tu mowa? jedyne o co prosilem to zeby nie falszowac zrodla pochodzenia ripow...